Saturday, 21 January 2017

RESEPI LAMBCHOP BLACK PEPPER

Sumber:resepisedap

Bahan-bahan untuk perap lamb shoulder (Anggaran 7 keping):
1. 6 keping lamb shoulder
 Bahan kisar: 5 cm halia,
1 cm kunyit hidup,
4 ulas bawang putih dan
4 ulas bawang merah
3. 3 sudu besar madu
4. 4 sudu besar Sos tiram
5. 4-5 sudu besar lada hitam kisar
6 1/2 sudu kecil serbuk Jintan manis ,
7. 1/2 sudu kecil jintan putih
8. 1/2 sudu kecil serbuk ketumbar,
9. Sedikit kicap cair penganti garam
.
Cara menyediakannya :
.
1. Masukkan ke semua bahan perap ke dalam bekas.
.
2. Masukkan lamb shoulder ke dalam bahan perapan tadi dan gaul sebati
.
3. Perap lamb shoulder selama 2-3 jam atau semalaman.
.
4. Bakar lamb chop sampai masak. Boleh guna juali leper, kuali serba guna atau bakar atas arang.
.
Bahan-bahan sos:
1. Saki baki bahan perapan
2. 2 sudu teh sos tiram
3. 2 sudu teh sos tomato
4. 4 sudu besar lada hitam kisar
5. 2 sudu teh brown sugar
.
semuanya di masak dalam periuk bersama ngan 300 ml air hingga agak mendidih. Sebelum angkat pekatkan black pepper sos ngan bancuhan tepung jagung atau tepung ubi.
.
sedia untuk dihilangkan bersama hiasan yg diingini.
kredit resepi : tidak dapat dikesan,jika ini resepi anda mohon jasa baik untuk pm page,untuk admin masukkan nama anda sebagai kredit resepi..terima kasih

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...