Bahan A:
260gm mentega
150gm gula kaster
1 tsp esen vanila
50gm serbuk badam
Bahan B:
300gm tepung red rose
50gm tepung kastard
50gm susu tepung
40gm tepung jagung
Hiasan:
Coklat masakan
Breadcrumb putih
CARA MEMBUAT:
1. Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2. Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3. Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
4. Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb. Apabila dah kering boleh la disimpan dalam bekas kedap udara.
300gm tepung red rose
50gm tepung kastard
50gm susu tepung
40gm tepung jagung
Hiasan:
Coklat masakan
Breadcrumb putih
CARA MEMBUAT:
1. Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2. Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3. Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
4. Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb. Apabila dah kering boleh la disimpan dalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment