Bahan-bahan:
2 dada ayam-bersihkan dan keringkan
Bahan perap:
3 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh garam
1/2 sudu teh minyak bijan
sedikit black pepper
1 biji telur
Bahan Salut:
5 sudu besar tepung
5 sudu besar breadcrumbs
Bahan sos:
1 sudu besar sos plum
3 1/2 sudu besar jus lemon
2 sudu besar cuka
4 sudu besar gula
2 sudu teh tepung jagung
Minyak secukupnya
Cara-cara Memasak:
01. Perap ayam dengan bahan perap selama 2 jam atau semalaman.
02. Salut dengan bahan salut dan goreng hingga garing dan kekuningan.
03. Potongkan ayam dan letak atas pinggan hidangan.
04. Campur semua bahan sos, didihkan hingga pekat.
05. Curah atas ayam tadi dan hidangkan.
3 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh garam
1/2 sudu teh minyak bijan
sedikit black pepper
1 biji telur
Bahan Salut:
5 sudu besar tepung
5 sudu besar breadcrumbs
Bahan sos:
1 sudu besar sos plum
3 1/2 sudu besar jus lemon
2 sudu besar cuka
4 sudu besar gula
2 sudu teh tepung jagung
Minyak secukupnya
Cara-cara Memasak:
01. Perap ayam dengan bahan perap selama 2 jam atau semalaman.
02. Salut dengan bahan salut dan goreng hingga garing dan kekuningan.
03. Potongkan ayam dan letak atas pinggan hidangan.
04. Campur semua bahan sos, didihkan hingga pekat.
05. Curah atas ayam tadi dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment