Thursday, 4 May 2017

RESEPI LEPAT JAGUNG MANIS


Lepat jagung manis...

Lembut...

Lemak....

Semua ada...Lebih-lebih lagi jika dibalut dengan kulit jagung.Nampak sungguh cantik dan menyelerakan. Sangat sesuai untuk minum petang.

Bahan-Bahan:
 
Daun jagung dibersihkan dan disapu minyak

Jagung yang dileraikan direbus sekejap kemudian disejukan.
2 cawan tepung beras
1 cawan santan
1/2 cawan gula
3 cawan air
1 sudu garam.


Cara-Caranya:
Campurkan kesemua bahan tadi dan gaulkan hingga sebati dan tidak berketul. Masukkan jagung tadi.Masak adunani ni sehingga likat dan tutupkan api.


Masukan adunan ke dalam kulit jagung..lipat mengikut kreativiti sendiri dan kukus selama 15 hingga 20 minit.Kemudian siap untuk di hidangkan.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...