Thursday, 11 May 2017
RESEPI CORNFLAKES MADU
Bahan-bahan:
1 cawan gula
10 sudu besar madu
1 buku mentega (250g)
1 kotak cornflakes
Cara Membuatnya:
Dengan api perlahan, masukkan mentega, dan gula.Kemudian Sebatikan kesemua campuran tersebut sehingga cair kemudian tutup api.
Masukkan madu dan kacau.Apabila adunan itu telah sejuk sedikit, (jangan sampai adunan keras) kemudian masukkan cornflakes.
Kacau lagi hingga sebati kemudian sudukan dan masukkan ke dalam acuan paper cup yang comel pilihan sendiri.
Selepas itu silalah masukkan ke dalam oven dan bakar selama 10-15 minit.
Tips:
Untuk kelihatan cantik, sebelum bakar kita boleh hiaskan dengan ceri atau almond(badam) mengikut cita rasa.
Sila guna cornflakes berjenama Kellogg's untuk hasil yang lebih baik.Ini kerana cornflakes jenama Kellogg's lebih rangup dan lebar.
Labels:
Resepi Biskut
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment